recepten

Milde Kipcurry


Benodigdheden

  * 500 gr stukjes kipfilet

  * 1 tl zout

  * 1 à 2 tl versgemalen, zwarte peper

  * ½ tl kerriepoeder

  * 1 el  sojasaus

  * 1 el azijn

  * 4 tenen knoflook

  * 2 cm gemberwortel

  * 1 stengel citroengras

  * olie om in te bakken

  * 200ml kokosmelk

  * lente uitje


Voeg de kip, het zout, de zwarte peper, kerriepoeder, sojasaus en azijn bij elkaar en laat een uurtje marineren.


Snijd intussen 1 grote ui in dunne ringen en

snijd 4 tenen knoflook  2 cm gemberwortel en de stengel citroengras (sereh) zo klein mogelijk


Bereiding:

Bak de stukjes kip in wat olie lekker bruin. Haal de kip uit de pan.

Voeg wat extra olie toe en bak de uien in 10-15 minuten flink bruin.

Voeg de fijn gesneden knoflook, gember en citroengras toe en bak minuutje mee.

Doe de gebakken kip terug in de pan. Voeg kokosmelk toe en laat een kwartiertje sudderen.

Laat de saus lekker inkoken, zo nodig naar smaak zout toevoegen.

Garneren met lente-uitjes, serveren met rijst en bijvoorbeeld boontjes


Smaakt het?

Zorg dat de jongens ook een vol bord hebben en 

doneer op: rek nr NL96RABO 0148175139 ten name van S2T Milsbeek

Sperziebonen curry

Ingrediënten:

500 gram in stukjes gesneden sperziebonen

150 gram klein gesneden uien

1 fijn gesneden groene peper zonder pitjes of een theelepel sambal

klein blikje sardientjes of als je het kunt krijgen 2 eetlepels Maldive fish

1 kopje kokosmelk

½ theelepel geelwortelpoeder = kurkuma

1 theelepel cayennepeper als je van pittig houdt; anders wat minder

1 theelepel komijnpoeder = djinten

2 theelepels korianderpoeder

1½  theelepel zout

2 eetlepels olie of boter


Bereiden

Meng alle ingrediënten behalve de kokosmelk en de olie in een kom.

Bak het mengsel ca 5 minuten in de olie in een koekenpan.

Een kopje water en de kokosmelk toevoegen.

In 20 minuten gaar laten worden. Zo nu en dan even roeren en zo nodig water toevoegen.

Eet smakelijk!!


Smaakt het?

Zorg dat de jongens ook een vol bord hebben en 

doneer op: rek nr NL96RABO 0148175139 ten name van S2T Milsbeek

Recepten


Sri Lanka is een prachtig eiland met veel natuurlijke rijkdommen, waaronder veel tropische gewassen. Hun eten is pittig, kruidig en heel erg lekker.

Geniet ervan mee en probeer de recepten uit.


Vis curry











Benodigdheden voor twee personen:

  • ca 250 gram kabeljauwfilet , met zout en versgemalen peper bestrooid,
  • 1 volle eetlepel milde kerriepoeder,
  • 1 fijn gehakte ui en 1 teen fijngehakte knoflook, 2 cm verse fijngehakte gemberwortel,
  • 1 kaneelstokje, in stukjes,
  • 3 pandanblaadjes  of een klein beetje vanille, beetje citroensap,
  • klein blikje  kokosmelk


Hoe maak je het klaar?

Bestrooi de kabeljauw met de kerrie.

Doe de ui, knoflook, gember, stukjes kaneel en pandanblaadjes in een koekenpan met olie  en fruit heel zachtjes. Voeg de citroensap en de kokosmelk toe en laat dit een paar min. zachtjes pruttelen tot een romige saus ontstaat. Leg de kabeljauw in de pan en schep er wat saus over. Laat de vis in ca 10 min. op een zacht vuur gaar sudderen.


Eet smakelijk!


.