Selfhelp-projecten

 

 

Garantie

 

100% van uw gift

 

gaat naar projecten

 

 

 

 

S2T heeft het Anbi keurmerk.

 

 

rekeningnummer NL96 RABO 0148175139 ten name van S2T Milsbeek

 

KvK 14108008

 

Selfhelp-projecten

Wat zijn selfhelp-projecten?

Bij selfhelp-projecten worden kleine leningen gegeven: een vorm van microkrediet.

S2T helpt sinds november 2011 kleine ondernemers in Sri Lanka die geen lening kunnen krijgen van een gewone bank.

Het geld investeren zij in een economische activiteit waarmee zij hun positie kunnen verbeteren.

Het idee hierachter is dat het voor (het gevoel van eigenwaarde van) mensen altijd beter is als ze voor zichzelf kunnen zorgen en aan hun eigen toekomst kunnen bouwen in plaats van afhankelijk te zijn van giften.

Bovendien komt de betaalde rente ten goede aan het jongenshuis.

 

Help S2T om meer mensen een lening te geven, zodat zij hun kinderen een thuis kunnen geven!

Stort uw bijdrage onder vermelding van het project dat u wilt steunen op: rekeningnummer NL 96 Rabo 0148175139 ten name van S2T Milsbeek

 

Hieronder : vrouwen die een selfhelp-project zijn gestart.

Waarom wil S2T leningen geven?

  • Om financiële onafhankelijkheid voor het jongenshuis te bereiken. Er zullen altijd kinderen blijven die niet thuis kunnen wonen en die geen ouders hebben die ze een toekomst kunnen geven. Er zal dus altijd (veel) geld nodig zijn om deze kinderen te helpen. Dat betekent dat een kinderhuis altijd een beroep zal moeten blijven doen op donoren en altijd afhankelijk zal blijven van de bereidwilligheid van anderen. Wat zou nu mooier zijn dan een kinderhuis met eigen inkomsten, zodat het (op termijn) financieel onafhankelijk kan worden? S2T wil de rente die voor de selfhelp-projecten wordt betaald, ten goede laten komen aan het jongenshuis:een stapje op weg naar onafhankelijkheid.
  • Om meer ouders in staat te stellen zelf hun kinderen een thuis en een toekomst te geven. Veel ouders slagen er niet in genoeg te verdienen om hun kinderen een goede toekomst te bieden. Met behulp van een lening kunnen zij een klein bedrijfje opzetten waarmee ze wat extra verdienen zodat dat wel gaat lukken.
  • Om alleenstaande ouders te helpen zelf hun kinderen op te voeden. In de praktijk komt het regelmatig voor dat alleenstaande moeders (of soms ook vaders) niet in staat zijn om hun kinderen thuis op te voeden omdat ze niet in staat zijn genoeg te verdienen als ze werk en zorg moeten combineren of niet voldoende voor huin kinderen kunnen zorgen als ze de hele dag weg zijn om te werken.Thuiswerk (bijvoorbeeld naaiwerk) kan een oplossing zijn in zulke situaties.

2018

Er lopen ongeveer 60 projecten. Ruim 90 projecten zijn afgerond.

 

2017

Er is besloten het aantal projecten niet uit te breiden. Op het moment is het aantal van ca 70 projecten het maximum dat de begeleiders aankunnen. Als projecten zijn afgerond worden er nieuwe leningen gegeven.

 

April 2016 10 nieuwe projecten

1. Een oudere vrouw krijgt een lening van 75.000 rupees = ca 450 euro voor het uitbreiden van haar handeltje in kokosnoten en kokosolie.

2. Een jonge man krijgt een lening van 100.000 = ca 600 euro rupees om rijstvelden te verbeteren en fruit te gaan verbouwen.

3. Een vrouw krijgt een lening van 50.000 = ca 300 euro rupees om tuc tuc te repareren. Zij vervoert daarin haar koopwaar.

4. Een getrouwde vrouw met drie kinderen vraagt een lening om thuis versieringen, decoraties te gaan maken. 50.000 rupees = ca 300 euro.

5. Een vrouw vraagt een lening om gedroogde vis te gaan verkopen. 75.000 rupees = ca 450 euro.

6. Een getrouwde vrouw twee schoolgaande kinderen wil een handeltje in beddenlakens opzetten. Ze koopt ze in Colombo en verkoopt ze weer in haar dorp. 50.000 rupees = ca 300 euro. Dit project is gefinancierd door Tienorganisatieadvies

7. Een vrouw vraagt een lening van 75.000 rupees = ca 450 euro voor de verkoop van specerijen.

8. Een vrouw die getrouwd is met een man die al met pensioen is en nog twee schoolgaande kinderen heeft, vraagt een lening van 50.000 rupees = ca 300 euro voor de verkoop van zeevis.

9. Een getrouwde vrouw met twee schoolgaande kinderen, vraagt een lening 50.000 rupees = ca 300 eurovoor het maken en verkopen van shirts en jurkjes. Dit project is gefinancierd door Kiwanis Club Nijmegen.

10. Een man vraagt een lening van 85.000 rupees = ruim 500 euro voor de aanschaf van een oogstmachine

 

Hierboven: vlnr. leningen voor het "foodcafé", de televisie reparatie, de slager en de kippen

Hieronder : vlnr. leningen voor het verkopen van jurkjes; voor de koe, de tuc tuc en een thuiswinkeltje.

Hieronder: vlnr. leningen voor een winkeltje, een rijstmolen, een naaimachine en een plantenkwekerij.

Hieronder: vlnr. leningen voor een timmerbedrijfje, een "beautysalon", een bezemmakerij en de verhuur van ornamenten voor trouwpartijen.