Sun4Kids

        Sun4Kids

 

 

 

In 2019 2019 km lopen en 20190 euro in te zamelen

voor onderwijs aan kinderen in Sri Lanka.

Dat is het plan van Hetty en Pascal.

Een plan dat na ruim 800 km strandt omdat Honoré, de ezel, kreupel wordt.

Maar het opgehaalde geld wordt goed besteed.

Inmiddels zijn de verhalen van de tocht verwerkt in een kinderboek: Burro


Te koop "Burro", een kinderboek n.a.l.v. de verhalen van de Sun4Kids actie van vorig jaar.

Hetty, Pascal en Honoré hebben tijdens hun lange sponsor wandeltocht door Spanje veel meegemaakt. Hun avonturen zijn vervat in een kinderboek over een meisje, Hetty, dat haar ezel die verkocht is aan de akelige buurman van haar opa en oma, gaat redden. Na de ontsnapping ontmoet zij Pascal en samen maken ze van alles mee dat heel erg lijkt op wat de echte Hetty en Pascal met Honoré meemaakten.

Geschikt voor de leeftijd van 4 tot 8 jaar.  De illustraties zijn gemaakt door Jeanne Heekelaar.

Prijs 5 euro excl verzendkosten. De opbrengst komt ten goede aan Sun4Kids. Stuur een email naar info@s2t-srilanka.nl en we zorgen dat je het boekje krijgt. Maak svp 5 euro over naar NL96RABO0148175139 onder vermelding van "Burro".

December 2019 Een gezellige middag voor mensen meet een verstandelijke beperking in Polonnaruwa

De jeugdleiders van Miridiya verzorgen een kerstmiddag met wat lekkers, zang en dans plus een kerstcadeautje: een T-shirt met opdruk van het logo van Sun4Kids, de sponsor van deze activiteit.

December 2019

Er is met hulp van Sun4Kids een tweedaagse acticiteit georganiseerd voor kinderen met een studiebeursje en kinderen die alleen een schoolpakket ontvangen. Ze hebben allerlei activiteiten samen gedaan en veel plezier gehad. Het belangrijkste: kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen leren positief naar elkaar te kijken.

Oktober 2019

De eerste plannen worden gesmeed. Hetty en Pascal zullen geld geven voor een aantal projecten met kinderen.

Allereerst een boomplant actie. Kinderen in de buurt van Polonnaruwa gaan bomen planten in gebieden waar dat hard nodig is. Meer foto's

15 juni

Na ruim 800 km gelopen te hebben, ontdekten Hetty en Pascal half juni dat Honoré plotseling met zijn linker achterpoot trok. De ingeschakelde dierenarts raadde een langere periode van rust aan. Dat gooide alle plannen in de war.

Inmiddels zijn Hetty, Pascal en Honoré terug in Frankrijk, waar Honoré zijn behandeling krijgt.

Hetty en Pascal zijn aan het bekijken of er nog mogelijkheden zijn de tocht op de een of andere manier voort te zetten.  

1 juni Twee maanden op pad

Slapen onder de sterrenhemel wordt gewoon. Een ezel hoort er bij. We leggen per dag inmiddels het juiste aantal kilometers af (in totaal al zo’n 800!!) en we ontmoeten onwaarschijnlijk aardige mensen, zien prachtige beesten (soms een beetje erg dichtbij) en passen zo nodig de route aan als hij voor Honoré te moeilijk is. Volg ons dagelijks op Facebook voor meer verhalen. Lees de blog

09 1-6-2019
08 1-6-2019
06 1-6-2019
04 1-6-2019
vosje 1
01 6-1-2019
07 1-6-2019
05 1-6-2019
03 1-6-2019
02-1-6-29=019

8 Mei 2019

De tocht is nu dik 5 weken aan de gang. Er is ruim 1000 euro aan sponsorgeld binnen!!

Na het hagelbuitje volgden 5 dagen fikse regen, zodat verder lopen onmogelijk was. Gelukkig hadden Hetty en Pascal onderdak op camping Villa Carmen in Boicarent; Honoré stond in de boomgaard.

Daarna is de tocht hervat en er is ca 250 km afgelegd. Ze willen de afstand die per dag afgelegd woirdt, nog flink vergroten, maar bouwen het langzaam op.(Honoré staat het niet anders toe!). El;ke dag brengt wat nieuws: te stijle paden, een waadpartij, leuke ontmoetingen, lieve reacties en stijve spieren.

boi 1
6n
4n
5n
7n
3n
2n

GEEF.nl


Steun

Hetty en Pascal!

11 april 2019 De eerste tien dagen: zon, wind, regen en hagel plus een dwarse ezel!

Dat klinkt dramatisch en bij vlagen was het dat ook, maar met veel humor en doorzettingsvermogen zijn Hetty en Pascal de problemen te lijf gegaan. Ezel Honoré Virun werd gerustgesteld, zodat hij al het nieuwe leerde accepteren. Inmiddels maakt hij pleziergeluidjes als hij Hetty of Pascal in het oog krijgt en loopt (meestal) netjes mee als ze allebei aan een kant van hem lopen en hem wat lekkers geven als hij moe wordt (of geen zin meer heeft hmm).

Goede kleding, een warme slaapzak en de nodige inventiviteit lossen de andere problemen op en dus genieten ze ook van het avontuur. De kinderen in Sri Lanka mogen trots zijn op mensen die zich zo voor ze inzetten.

De foto"s van de wandeling, de omgeving, de kampeerplekken, Honoré's modderbad, de aandacht van de Spanjaarden en een ontmoeting met het S2T servicdeteam, dat zonodig water en voorraden aandraagt.

Eind maart 2019 Het is bijna zover!


Hetty en Pascal zijn in Zuid-Spanje om zich voor te bereiden op de tocht. Ezel Honoré Virun is vanuit Zuid-Frankrijk gebracht en wordt nu getraind om mee te gaan lopen. Geen eenvoudige klus om een 350 kilo zwaar beest in het gareel te houden!! Gelukkig heeft Pascal de nodige ervaring met beesten, maar voor Hetty is het een heel nieuwe ervaring!

December 2018

Hetty en Pascal zijn bezig zich in te leven in hun tocht.  Rugzak op, ezel erbij, zonnepanelen voor het oprapen.

 

Zij vertrekken in april vanuit Murcia in Spanje en lopen 2019 km over wandelpaden naar Frankrijk.

 

Voor dit avontuur zoeken zij sponsors, medelopers voor (stukken van) de route, en "ambassadeurs", die willen helpen om de actie te promoten.

Steun ons en doneer

op 

 NL96 RABO 0148175139 S2T Milsbeek

of

NL 56 RABO 0302052003 Suwa Setha Nederland SchoonebeekWij garanderen dat 100% van uw gift naar de projecten gaat!


S2T: KvK 14108008; SSN: KvK 41002034    email     Privacy statement