Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen mail dan naar ons!

Geld voor nieuwe kantoor binnen!


De vlag kan uit, want de 5000 euro voor het nieuwe kantoor is binnen. Binnenkort begint de verbouwing. De leden van Miridiya gaan er een echt kantoor van maken.


HEEL HARTELIJK DANK AAN ONZE DONATEURS!


De leden van Miridiya gaan hier samen een mooi kantoor van maken.

Delegatie Wilde Ganzen onder de indruk van Miridiya


Eind maart hebben Marit van Liere en haar collega, Laura, namens Wilde Ganzen een bezoek gebracht aan Miridiya. Ze hebben de leiding van Miridiya leren kennen en de projecten met eigen ogen kunnen zien.
Hierbij Marits reactie: "We hebben inderdaad een hele fijne middag gehad gisteren, voelden ons enorm welkom. Al bleek dat een middag eigenlijk veel te kort was. Ik vond het super om de groepsleiders te zien presenteren en om in gesprek te gaan met ze. Ik was altijd al onder de indruk maar nu ik beter begrijp hoe Miridiya werkt, nog meer! En dat dan nu in 12 dorpen en 30 groepen, echt ongelofelijk. En natuurlijk ook leuk om de projecten te zien die we hebben ondersteund zoals de kokospalmplantage. Zelfs het stuk land gezien van het nieuwe kantoor; er staat veel water dus Manoj ziet meteen een kans om daar een viskwekerij te beginnen."

Marit met Manoj aan tafel in gesprek met een jeugdgroep.

Sri Lankaans Nieuwjaar


14 April was het Sri Lankaanse Nieuwjaar, dat uitgebreid gevierd wordt. Er was een grote bijeenkomst voor de leden van Miridiya met sport, spel en dans. Er waren maar liefst meer dan 1000 aanwezigen! Dit soort evenementen leidt tot een hecht gemeenschapsgevoel, waardoor mensen eerder bereid zijn om aan allerlei projecten mee te werken.

Op de scholen die S2T en SSN ondersteunen vierden de kinderen ook Nieuwjaar en Onafhankelijkheidsdag. Ze mogen dan de traditionele kleding van de verschillende bevolkingsgroepen dragen.

Touwtrekken is een van de spelletjes.

Kleuterschoolkinderen in traditionele kledij.

Activiteiten om het inkomen te vergroten


Veel activiteiten van Miridiya zijn erop gericht om de mensen te helpen meer zelfvoorzienend te worden. Hieronder een greep uit de verschillende activiteiten.


  • Meer kippen en geiten voor de eieren en het vlees
  • Meer moestuinen voor groenten voor eigen gebruik en voor de verkoop
  • Winkeltjes of Healthy Food Cafe's voor de verkoop van groenten en voedsel
  • Korte beroepsopleidingen: hier een cursus elektra in huis

Het houden van geiten helpt om je inkomen te vergroten. Elk jaar kirjgt een aantal gezinnen twee geiten.

Er worden bomen en planten uitgereikt aan de eigenaren van de moestuinen: dit jaar een mangoboom.

Er is behalve een tweede Healthy Food Cafe nu ook een Healthy Food and Fruit Cafe. Bij dit stalletje kan je dus wat gebruiken.

Deze dames leren thuis elektra aan te leggen.

100 kinderen op de wachtlijst voor een studiebeursje


Voor veel ouders is het lastig de kosten voor vervoer naar school, de uniformen, schriften enz te betalen. Sommige kinderen, nu zo'n 130, krijgen daarom een beursje van 10 euro per maand. We hebben nog minstens 100 kinderen op een wachtlijst staan!!
In totaal ca 600 kinderen krijgen een studiepakket met stof voor een uniform, schriftjes en pennen. Deze pakketten worden op een grote bijeenkomst uitgereikt.


Help ons de kinderen naar school te laten gaan en geef een studiebeursje van 10 euro per maand!

Deze meisjes ontvangen een studiepakket.

De lorry wordt intensief gebruikt


Eind vorig jaar is een bestelwagen met dubbele cabine en laadbak, een lorry, aangeschaft om het vervoer van mensen en spullen te verbeteren en de kosten voor de huur van auto's uit te sparen.
Of het nu gaat om het vervoer van de studiepakketten of het vervoer van jeugdleden, de lorry staat altijd op de foto. Ook financieel pakt het goed uit.

De lorry in gebruik.

Kinderen ook actief


Ook kinderen dragen hun steentje bij. Ze ruimen o.a. samen de rommel langs de weg op of geven de vele zwerfhonden iets te eten.


Rommel opruimen

Honden eten geven: best eng!

Help kinderen aan een beursje!


NL96 RABO 0148175139
S2T Heijen
of
NL56 RABO 0302052003
Suwa Setha Nederland Schoonebeek

Wij garanderen dat 100% van uw gift naar de projecten gaat.