Winkel

Winkel
Healthy Foodcafé
Kraampjes

Waarom wil Miridiya een winkel?


  1. Miridiya leert in een van de beroepscursussen mensen naaien. De gemaakte spullen wil men graag verkopen. Het hebben van een winkel is dan heel belangrijk.
  2. Mensen leren groenten te verbouwen in hun moestuin. Wat is dan mooier om het overschot te verkopen en zo ook nog wat te verdienen.
  3. Ook het overschot uit de grote moestuin wordt verkocht en wel samen met de andere produkten uit moestuinen twee maal per week in kraampjes langs de kant van de weg.
  4. Naast de winkel is eind 2022 het "Healthy Food Café" gebouwd waar 12 vrouwen voor koken en bakken. Twee van hen staan daar bij toerbeurt een lange dag om de klanten ter plekke het eten te serveren of om het ze mee te geven.


2023 januari

De winkel is volop in gebruik en langs de weg zijn kraampjes gebouwd om twee keer per week groenten te kunnen verkopen. Hieronder beelden van wat er gebeurt.

2021 december tot maart 2022

In december 2021 hadden we het groene licht voor de aankoop van de grond en de bouw van een winkel gegeven. 4 Maart 2022 werd het al geopend.

Zie hierboven de trotse leiders van Miridiya bij hun winkel. Twee jonge vrouwen gaan de winkel runnen en hebben zo ook een baan.