Vissers hebben een heel beperkt inkomen.
's Avonds leggen ze de netten uit en voor de ochtend halen ze de vangst op.
Een deel kan vers gebruikt worden, maar veel van de vis wordt gedroogd en later verkocht.
Dat is heel lastig als de zon niet schijnt. De schoongemaakte vis moet dan uiteindelijk weggegooid worden.
Miridiya heeft twee oplossingen gevonden: in de regentijd doet men de vis in een vriezer en verkoopt hem later of de vis wordt gerookt in een speciale oven. In het ene geval heb je een vriezer nodig en in het andere geval een gebouwtje voor het roken. De vissers hebben daar zelf het geld niet voor.
Via Miridiya is dat nu ter beschikking gesteld. De leden van Miridiya kunnen gebruik van maken van de vriezer en gaan samen een rookgebouw maken. Niet leden kunnen hun vis die ze niet kunnen bewaren, aan de leden van Miridiya verkopen en hoeven niets weg te gooien. De leden kunnen er nog een beetje winst op maken: iedereen profiteert ervan en er wordt geen vis weg gegooid.
2024 Er wordt hard gewerkt aan de gebouwtjes om vis te roken. Door de vis te roken wordt de houdbaarheid groter.
De vissers zijn de vis aan het schoonmaken.
De eerste vriezer is gekocht.
2023
Vis drogen