Projecten

Projecten

S2T en SSN hebben de volgende projecten


  1. Onderwijs: het verstrekken van studiebeursjes, het geven van studiepakketten, financiële ondersteuning van onderwijs in kinderhuizen en van de extra lessen voor dorpsjeugd.
  2. Huizenbouw. Er zijn arme gezinnen die geen zelfstandige woonruimte hebben. Zij krijgen financiële steun om matarialen te kopen zodat zij met familie, vrienden en buren zelf een huisje kunnen bouwen.
  3. Waterfilters. Om mensen veilig drinkwater te kunnen verschaffen worden aan dorpjes of aan individuen leningen verschaft om een waterfilter aan te kunnen schaffen.
  4. Miridiya is een organisatie in Polonnaruwa die zich bezig houdt met opbouwwerk in de omliggende vissersdorpen. Veel van onze projecten worden door Miridiya uitgevoerd. De organisatie wordt gesteund bij verschillende activiteiten.
  5. Groene projecten. Miridiya is druk bezig om mensen wat onafhankelijker te maken van het voedselaanbod en stijgende voedselprijzen. Ze doen dit door ze te leren zelf bij huis een moestuintje te onderhouden. Er is een stuk grond aangekocht waarop men kan oefenen nadat men aan een cursus heeft deelgenomen. Jongeren worden hier nauw bij betrokken. Het tweede project was het kopen en onderhouden van een rijstveld. Dit project is uitgebreid met een tweede rijstveld en een derde wordt voorbereid. Inmiddels heeft de aankoop van een stuk grond voor de aanleg van een plantage met palmbomen plaatsgevonden. Op termijn kan het kokoksolie opleveren. 
  6. Winkeltje. Om de producten uit de moestuin en de genaaide kleding te kunnen verkopen, is er een stukje grond gekocht waarop een kleine winkel is gebouwd. In de huidige moeilijke tijden wordt de winkel ook gebruikt om mensen van spullen te voorzien uit de stad omdat zij daar nu maar heel moeilijk kunnen komen. Ook in marktstalletjes wordt nu eigen geteelde groenten verkocht en in het "Healthy Foodcafé" kan men een maaltijd eten of ophalen.
  7. Vissers die hun vis moeten opslaan worden geholpen met vriezers en een gebouwtje om vis te  roken.