Huizenbouw


Huizenbouw

Er zijn in Sri Lanka veel gezinnen die geen eigen of een zeer slechte woning hebben.

Een stuk grond bemachtigen behoort vaak wel tot de mogelijkheden maar dan ontbreekt het geld om de materialen te kopen om het huis te bouwen.

SSN is in 2004 begonnen met het geven van geld voor de materialen, onder de voorwaarden dat men een eigen stuk grond had en bereid was de bouw van het huis zelf ter hand te nemen, al dan niet geholpen door familie, vrienden en buren. Ook hier bepaalt Miridiya wie in aanmerking komt en verzorgt de praktische uitwerking.Per jaar kunnen er 5 gezinnen op deze manier aan een huis komen. Er zijn inmiddels 76 huizen gerealiseerd.

2023 juli

We hebben een actiemail gestuurd om steun te krijgen bij de huizenbouw. Met geweldig resultaat!!
2023 januari
Tijdens een bezoek aan de projecten in Sri Lanka is er uitgebreid aandacht besteed aan de huizen projecten. Omdat de prijzen sterk fluctueren en bouwmaterialen niet altijd te verkrijgen zijn, hebben wij besloten om Manoj Silva, leider van Miridiya, te laten besluten welke projecten het eerst gerealiseerd kunnen worden. Ook kleinere projecten kunnen ter hand genomen worden, zoals de aanschaf van een zittoilet voor een gehandicapte man die zijn kniƫn niet kan buigen en dus geen hurktoilet kan gebruiken. Hieronder een aantal huizen die nu gebouwd worden of net gerealiseerd zijn.


Deze familie woonde in het huisje links en bouwt nu een kleine stenen kamer 

Dit toilet is niet bruikbaar voor iemand met een stijf been en moet daarom aangepast worden.

2022 december 

De prijs van bouwmaterialen is enorm gestegen. Het bedrag we normaal geven is niet meer genoeg. Dit jaar hebben een aantal mensen er wel hun huis mee af kunnen bouwen.

2022 oktober

Het is weer mogelijk wat te bouwen. Niet alleen in de omgeving van Polonnaruwa worden een aantal mensen geholpen nu een klein huis te bouwen, maar ook in Kondagammulla.

De bouw van de keuken bij een van de huizen