Miridiya Opbouwwerk


Miridiya Opbouwwerk

S2T en SSN steunen het opbouwwerk van Miridiya, een organisatie in Polonnaruwa die op verschillende terreinen aan opbouwwerk doet onder de bevolking van de vissersdorpjes en daar de jeugd zoveel mogelijk bij betrekt.

Voorbeelden van dit werk:

  1. Projecten om de kinderen uit de verschillende bevolkingsgroepen of met een verschillend geloof, met elkaar om leren gaan.
  2. Het leren met geld omgaan: zowel voor volwassenen als jeugd
  3. Zorgen voor het milieu: zo helpen kinderen zwerfvuil op te ruimen.
  4. Het planten van boompjes en struiken in gebieden waar oorspronkelijk begroeiing was die inmiddels is verdwenen.
  5. Het steunen van ouderen met voedselpakketten
  6. Het organiseren van gezellige activiteiten voor de bewoners van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
  7. Inspringen op noodsituaties: zoals bv ten gevolge van de Corona maatregelen toen veel mensen gebrek aan voedsel kregen.

Recente activiteiten

2022 November

Voor de kinderen en de jeugd is een meditatieprogramma gehouden. Er zijn veel verschillende godsdiensten in Sri Lanka. Bij Meridiya maken kinderen kennis met elkaar verschillende godsdienstige achtergrond. Dat zorgt voor meer begrip en onderling vertrouwen.

Oktober 2022

Na ruim twee Corona jaren met al hun beperkingen, is er in oktober weer een grote bijeenkomst voor de leden van Miridiya geweest. De leden uit het nieuwe dorpje hebben ook kennis kunnen maken. Iedereen genoot van elkaar zang, dans en toneelstukjes. 

September 2022 Opnieuw sluit een dorpje zich aan bij Miridiya. 

Er zijn al bijeenkomsten geweest om de nieuwe leden van alles op de hoogte te stellen.

2022 

De lockdowns zijn voorbij en de groepsbijeenkomsten voor kinderen, jeugd en volwassenen zijn hervat.

Om alle groepen goed en veilig te kunnen bereiken hebben de twee vrouwelijke leiders, Kamani en Anoma, samen de beschikking over een scooter gekregen. Op de foto hieronder overhandigt Manoj de sleutels.

Juli 2021

Opnieuw een lockdown, opnieuw geen inkomsten voor vissers en dagloners, dus opnieuw 250 voedselpakketten uitgedeeld.

voed 4
WhatsApp Image 2021-07-03 at 21.00.29 (3)
voed 5
voed 1

Juni 2021

Om de kinderen te helpen online lessen te volgen en andere zoombijeenkomsten van Miridiya mee te maken, is er per dorpje een tablet verstrekt aan een jeugdleider die hem uitleent aan het kind dat hem nodig heeft.

IMG_9411
IMG_9416
2021 tablets 1
2021 tablets 3
2021 tablets 2

Mei 2021

Ook in Coronatijd moet er afleiding zijn: lampionnen maken!

Januari 2021 bijeenkomsten om de beursjes en schoolpakketten uit te reiken.

In verband met Corona kan er geen grote gezamenlijke bijeenkomst plaatsvinden, maar wel een flink aantal lokale activitieiten.

IMG_8887
21 2 13
21 2 6
2021 function 1.3
function 2021 -26
function 2021 -51

Augustus 2020 Jeugdactiviteit in de boomhut

Er worden met grote regelmaat activiteiten voor de jeugd georganiseerd, maar nog niet eerder in een boomhut. De jongeren zien het wel zitten!

Juni 2020 Opdracht binnen om zaden te verpakken

De vissersbond in Sri Lanka probeert zijn leden te stimuleren wat groenten bij huis te verbouwen door ze jaarlijks zaad voor een moestuintje te sturen. Dit jaar konden ze door de Corona maatregelen, geen zaad te pakken krijgen of versturen tot Manoj bedacht dat hij dat met zijn Miridiya leden voor elkaar zou kunnen krijgen.

Hij kreeg de opdracht. Daarna werden er zaden verzameld, gekocht, verpakt in zakjes met het opschrift “Miridiya plant nursery” en verstuurd per bode (want de posterijen werken nu niet) naar de leden van de vissersbond. Daar zijn ze met zulk enthousiasme ontvangen dat de bond Miridiya opdracht heeft gegeven de zaden voor de leden van nog 5 districten te verzorgen. De inkomsten zijn voor Miridiya om hun activiteiten te kunnen bekostigen.

Prachtige actie!

April 2020

Het uitdelen van de voedselpakketten omdat mensen door de lockdown a.g.v. de Corona geen geld kunnen verdienen. Een enorme klus, die gedaan moet worden op de momenten dat men even naar buiten mag.

Wij bedanken alle mensen die deze actie hebben mogelijk gemaakt! U heeft veel mensen geholpen!

rijst 3
rijst 4
rijst 5
rijst 6
rijst 9
rijst 10

Langs de weg wordt de rommel opgeruimd.

Een klein meisje maakt kennis met een computer in het gemeenschapshuis van Miridiya.