Miridiya Opbouwwerk


Miridiya Opbouwwerk

S2T en SSN steunen het opbouwwerk van Miridiya, een organisatie in Polonnaruwa die op verschillende terreinen aan opbouwwerk doet onder de bevolking van de vissersdorpjes en daar de jeugd zoveel mogelijk bij betrekt.

Voorbeelden van dit werk:

  1. Projecten om de kinderen uit de verschillende bevolkingsgroepen of met een verschillend geloof, met elkaar om leren gaan.
  2. Het leren met geld omgaan: zowel voor volwassenen als jeugd
  3. Zorgen voor het milieu: zo helpen kinderen zwerfvuil op te ruimen.
  4. Het planten van boompjes en struiken in gebieden waar oorspronkelijk begroeiing was die inmiddels is verdwenen.
  5. Het steunen van ouderen met voedselpakketten
  6. Het organiseren van gezellige activiteiten voor de bewoners van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
  7. Inspringen op noodsituaties: zoals bv ten gevolge van de Corona maatregelen toen veel mensen gebrek aan voedsel kregen.

Recente activiteiten

Lorry

Een hartewens van het team is in december 2023 in vervulling gegaan: een lorry met 7 zitplaatsen en daarmee geschikt voor personen- en goederenvervoer. De deelnemende dorpen liggen een flink eind uit elkaar en produkten van de moestuinen, de rijstvelden en spullen voor de markten en winkels moeten vervoerd worden. Dat is een erg dure aangelegenheid als je steeds vervoer moet huren. Vandaar dat een eigen grote bestelwagen een geweldige oplossing is. Sanjaya, lid van het team, heeft het benodigde rijbewijs.

De sleutels van de lorry worden overhandigd aan Sanjaya

Team Miridiya


Miridiya blijft groeien, zowel qua taken als aangesloten dorpen. De groei maakt het nodig het team uit te breiden tot vier leden. Dat kan dankzij jullie steun!
Hieronder van links naar rechts: Thilaka voor jongste kinderen, Sanjaya voor de moestuinen, rijstvelden en vervoer, Manoj, de teamleider, en Kamani, die de groepen volwassenen leidt. Kamani en Manoj leiden samen de jeugdgroepen.

2023 Youthcamp

In de tweede helft van het jaar is er weer een kamp voor de oudere jeugd gehouden. Naast het opvoedkundige aspect is er tijd voor onderling contact, sport en spel. Zie ook bij nieuws

Praten voor de groep bij het uitvoeren van opdrachten

2023 januari

Bij het bezoek aan Sri lanka zijn bijeenkomsten van alle kinder- en jeugdgroepen en van de groepen volwassenen  bijgewoond. De kinder- en jeugdgroepen komen 1 x in de 14 dagen bijeen. De groepen  volwassenen 1 x per maand. Hieronder een aantal foto's van de verschillende bijeenkomsten.

Kinder- en jeugdgroepen

Groepen volwassenen

Manoj, Kamani en Anoma

2022 November

Voor de kinderen en de jeugd is een meditatieprogramma gehouden. Er zijn veel verschillende godsdiensten in Sri Lanka. Bij Meridiya maken kinderen kennis met elkaar verschillende godsdienstige achtergrond. Dat zorgt voor meer begrip en onderling vertrouwen.

2022 oktober

Na ruim twee Corona jaren met al hun beperkingen, is er in oktober weer een grote bijeenkomst voor de leden van Miridiya geweest. De leden uit het nieuwe dorpje hebben ook kennis kunnen maken. Iedereen genoot van elkaar zang, dans en toneelstukjes. 

2022 september
Opnieuw sluit een dorpje zich aan bij Miridiya. 

Er zijn al bijeenkomsten geweest om de nieuwe leden van alles op de hoogte te stellen.