Miridiya OpbouwwerkMiridiya Opbouwwerk

S2T en SSN steunen het opbouwwerk van Miridiya, een organisatie in Polonnaruwa die op verschillende terreinen aan opbouwwerk doet onder de bevolking van de vissersdorpjes en daar de jeugd zoveel mogelijk bij betrekt.

Voorbeelden van dit werk:

  1. Projecten om de kinderen uit de verschillende bevolkingsgroepen of met een verschillend geloof, met elkaar om leren gaan.
  2. Het leren met geld omgaan: zowel voor volwassenen als jeugd
  3. Zorgen voor het milieu: zo helpen kinderen zwerfvuil op te ruimen.
  4. Het planten van boompjes en struiken in gebieden waar oorspronkelijk begroeiing was die inmiddels is verdwenen.
  5. Het steunen van ouderen met voedselpakketten
  6. Het organiseren van gezellige activiteiten voor de bewoners van een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.
  7. Inspringen op noodsituaties: zoals bv ten gevolge van de Corona maatregelen toen veel mensen gebrek aan voedsel kregen.

Recente activiteiten

Augustus 2020 Jeugdactiviteit in de boomhut

Er worden met grote regelmaat activiteiten voor de jeugd georganiseerd, maar nog niet eerder in een boomhut. De jongeren zien het wel zitten!

Juni 2020 Opdracht binnen om zaden te verpakken

De vissersbond in Sri Lanka probeert zijn leden te stimuleren wat groenten bij huis te verbouwen door ze jaarlijks zaad voor een moestuintje te sturen. Dit jaar konden ze door de Corona maatregelen, geen zaad te pakken krijgen of versturen tot Manoj bedacht dat hij dat met zijn Miridiya leden voor elkaar zou kunnen krijgen.

Hij kreeg de opdracht. Daarna werden er zaden verzameld, gekocht, verpakt in zakjes met het opschrift “Miridiya plant nursery” en verstuurd per bode (want de posterijen werken nu niet) naar de leden van de vissersbond. Daar zijn ze met zulk enthousiasme ontvangen dat de bond Miridiya opdracht heeft gegeven de zaden voor de leden van nog 5 districten te verzorgen. De inkomsten zijn voor Miridiya om hun activiteiten te kunnen bekostigen.

Prachtige actie!

April 2020

Het uitdelen van de voedselpakketten omdat mensen door de lockdown a.g.v. de Corona geen geld kunnen verdienen. Een enorme klus, die gedaan moet worden op de momenten dat men even naar buiten mag.

Wij bedanken alle mensen die deze actie hebben mogelijk gemaakt! U heeft veel mensen geholpen!

rijst 3
rijst 4
rijst 5
rijst 6
rijst 9
rijst 10

Langs de weg wordt de rommel opgeruimd.

Een klein meisje maakt kennis met een computer in het gemeenschapshuis van Miridiya.

Steun ons en doneer

op 

 NL96 RABO 0148175139 S2T Milsbeek

of

NL 56 RABO 0302052003 Suwa Setha Nederland SchoonebeekWij garanderen dat 100% van uw gift naar de projecten gaat!


S2T: KvK 14108008; SSN: KvK 41002034    email     Privacy statement